Raviradat Suomessa

Tällä sivulla lyhyt esittely suurimmista radoista ja linkit kaikille radoille.

Raviradat on jaettu maakuntaratoihin ja kesäratoihin. Maakuntaratoja on 20 kpl ja kesäratoja 23 kpl. Lisäksi on harjoitusratoja yli 110 kpl.
Maan päärata statusta pitää Vermo Helsingissä.
Radat Suomessa ovat pääsääntöisesti 1000 metrin mittaisia. Radat maksovat hevosenomistajille palkintoja vuonna 2015 yhteensä 17.3milj. euroa.

Ratojen lyhenteet käsiohjelmassa:
F=Forssa, H=Helsinki, Hj=Haapajärvi, Hl=Halsua, Hr=Härmä, Hs=Hankasalmi, J=Jyväskylä, Jm=Jämsä, Jo=Joensuu, K=Kouvola, Ka=Kauhava, Ke=Kemijärvi, Kj=Kajaani, Kk=Kaukonen, Kl=Kalajoki, Km=Kokemäki, Kn=Kannus, Ko=Kokkola, Kr=Kurtakko, Ks=Kausala, Kt=Kaustinen, Ku=Kuopio, L=Lahti, La=Lappeenranta, Li=Lieksa, Lo=Loviisa, Lp=Lapua, M=Mikkeli, Ma=Maarianhamina, O=Oulu, P=Pori, Pi=Pihtipudas, R=Riihimäki, Ro=Rovaniemi, S=Seinäjoki, So=Sodankylä, Su=Suonenjoki, T=Tampere, Tk=Turku, To=Tornio, V=Vaasa, Vi=Vieremä, Y=Ylivieska.
Pk, Pv, Ph, Pe, Pp, Pi - paikallisravit läänien mukaan.

 

VERMO, Helsinki

vermoon

Vermo on maan päärata ja se on valmistunut vuonna 1977. Vuotuiset päätapahtumat ovat kansainvälinen Finlandia-Ajo huhti-toukokuun vaiheessa sekä kotimainen kasvattajakilpailu Suuri Suomalainen Derby 4-vuotiaille lämminverisille syyskuussa. Toto65-peli ratkaistaan Vermossa joka keskiviikko alkaen klo 18:00. Vermo sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Helsingin keskustasta Vanhan - ja Uuden Turun tien välissä Kehä I sisäpuolella.

Linkit: vermo.fi Vieraile Vermossa facebook.com youtube.com

 

TEIVO, Tampere

teivoon

Vuonna 1975 perustettiin Tampereen Ravirata Oy, joka ryhtyi huolehtimaan nykyisen Teivon raviradan ja katsomon rakentamisesta. Teivossa ajetaan vuosittain suurkilpailuna Kriterium suomessa syntyneille 3-vuotiaille lämminverisille sekä 4-vuotiaille suomenhevosille. Kansainvälisesti Teivon merkittävimmät kilpailut ovat olleet 4-vuotiaiden lämminveristen U.E.T. Grand Prixit. Teivon Ravikeskus sijaitsee Tampereen ja Ylöjärven rajalla, kolmostien tuntumassa n. 10 km Tampereen keskustasta pohjoiseen.

Linkit: teivo.fi facebook.com Näin löydät Teivoon

 

LAHTI,Jokimaa

Jokimaa

Jokimaan ravikeskus on valmistunut 1981, jolloin ensimmäiset ravit uudessa, "Euroopan moderneimmassa", ravikeskuksessa ravattiin. Jokimaa tunnetaan Suur-Hollola-ajoista. Joka vuosi viikko Juhannuksen jälkeen suomenhevos- ja lämminveriparhaimmistomme kokoontuu Jokimaalle kilpailemaan maan suurimmista ravipalkinnoista teemalla "Parasta Suomalaista Raviurheilua".

Linkit: jokimaanravit.fi Team Jokimaa facebook.com

 

METSÄMÄKI, Turku

Metsämäki

Turun Hippos ry on perustettu 20.10.1894. Metsämäki on valmistunut 1978. Metsämäen raviradan ravintolassa on noin 400 pöytäpaikkaa, joista on erinomainen näkyvyys raviradalle. Suurimmat vuosittaiset kisat ovat kylmäverihevosten PM- kilpailut ja Kasvattajakruunufinaalit. Raviradan sijainti: 7 km keskustasta Vanhan Tampereentien varrella. Helsingistä päin käännytään kohti Naantalia, josta opasteet Oriketo/Metsämäki.

Linkit: turunhippos.fi Takasuoran vihjeet youtube.com

 

Kesäravit